Over een blij mens

Over Een Blij Mens

Eenblijmens web

-Waarom noem je het niet “een blij mens“?

Dat ik daar niet aan gedacht had! Ja natuurlijk!
Het idee ontstond toen ik na ging denken over de reden van mijn bestaan. Kijk, ik ben een gelovig mens. Ik geloof dat God mij geschapen heeft. En niet zomaar voor de lol. Het is de bedoeling dat ik iets beteken en dat ik iets achterlaat.

Schrijven doe ik al een tijdje. Van alles wat. Korte verhalen, anekdotes, beschrijvingen. Ik vind schrijven leuk.
Mensen zeggen vaak tegen mij: “Jij bent altijd blij” of  “ik word zo blij van je”. Blijkbaar ben ik daar goed in. Mensen blij maken. Dus als ik iets te delen heb, dan is het mijn blijdschap.

Ik vertelde een voorganger over mijn plan: Een blog. Het moest heten: “Blij op aarde”. Korte verhalen, beschrijvingen en columns van een blij mens.
-Waarom noem je het niet “een blij mens?“ zei hij “blij op aarde” is zo prekerig.
Dat ik daar niet aan gedacht had! Bedankt Remmelt!

Even voorstellen
Mijn naam is Catherine Kalma. Ik ben Française. Geboren in Parijs. 35 jaar geleden kwam ik in Nederland wonen: Voor de liefde. Ik ben nog steeds gelukkig getrouwd met Jaap. Hij en ik hebben drie volwassen kinderen (2 meiden en een zoon) en een kleindochter. Om de kost te verdienen werk ik drie dagen bij een bank. De andere dagen moet ik met taal bezig zijn. Ik hou van vertellen, maak graag iets duidelijk.
Een aantal jaren geleden heb ik een cursus “korte verhalen schrijven“ gevolgd en heb ik een tijdlang deelgenomen aan een schrijfgroep. Nog steeds schrijf ik op wat ik hoor, wat ik zie. Het leven is vol onderwerpen. De geboorte van een kind, de crematie van een vader. Maar ook een ontmoeting met een schildpad tijdens het diepzeeduiken, of het moeder zijn in Peru.

Ik weiger negatieve gedachten te hebben. Ze dienen nergens toe en vreten energie. God heeft mij (en een ieder die in Zijn Zoon Jezus Christus gelooft) niets dan goeds beloofd. En Hij houdt van mij zoals ik ben. Daar word ik blij van. Het is mijn bedoeling om vanuit deze blijdschap te schrijven, om mooie dingen te laten zien. Door korte verhalen, beschrijvingen, anekdotes, verslagen en columns te plaatsen. Als dat me lukt dan is mijn missie geslaagd. Namelijk: mijn blijdschap delen.

“Zilver en goud bezit ik niet, maar wat ik heb, dat geef ik u… “ Handelingen 3:6

Heb je ook iets te delen, aarzel dan niet om te reageren!

 

 

 

 

Leave a Reply