Een knipoog van God

jan
2013
24

posted by on Korte verhalen

4 comments

6447688491_2dd21cc13a_z

 

Het geschiedde in het voorjaar van 2012 dat een moeder genaamd Arina en haar dochter Petra op weg waren naar Londen. De vrouwen kenden God en kwamen uit een kleine stad in het noorden van het land Holland geheten. Onderweg praatten ze honderduit en genoten van elkaars gezelschap want de machtige God had ze blij gestemd.

Nu was het in Londen de gewoonte om voor het oversteken eerst rechts te kijken, want de rode dubbeldekker bussen, en de zwarte taxi’s kwamen uit die richting. En toen ze aan kwamen aan het einde van de woensdagmiddag, verwonderde Arina zich zeer erover. En ze werd dankbaar dat ze dit mocht meemaken.

Toen de tassen van beide vrouwen zwaar begonnen te worden hielden ze halt bij een sober maar schoon hotel waar ze hun lasten achterlieten. De jongste van de twee was een wijze vrouw en ze beschikte over een kaart van de stad zoals men in die tijd kon kopen bij de toeristische winkels. Ze zei tegen de moeder: Laten wij een eindje gaan wandelen om de vermoeidheid van de lange zittende reis kwijt te raken. Misschien vinden wij onderweg een locatie om ons te goed te doen aan de maaltijd zoals men hier gewend is te nemen. Voor die gelegenheid betraden ze een klein uur later een kleine taverne waar Fish and Chips geserveerd werd en de wijn hen goed smaakte. De eerste avond sliepen ze goed in.

De plaatsen die ze de volgende dag bezochten heetten Picadilly Circus, James Park, Buckingham Palace. Westmingter Abey, Big Ben, Covent Garden en Nothing Hill. De goede God was ze gunstig gezind want ze ondervonden geen tegenstand en wederom sliepen ze de tweede avond na een goede maaltijd goed in wetende dat ze gedragen werden door Hem.

De laatste dag van hun verblijf zei de jonge wijze dochter Petra tegen de moeder: Laten wij vandaag een wandeling langs de Themes maken, zoveel tijd hebben wij niet meer om veel te bezichtigen want wij moeten op tijd vertrekken. Maar als de goede God ons goed gezind is, dan zullen wij langs het water genoeg aanschouwen om van te genieten. Zo kwamen de vrouwen langs de Tower en de Tower bridge en besloten hun weg te vervolgen richting  St paul’s Cathedral. Te midden van de menigte en de drukte van de stad werd Arina, die een blij mens werd genoemd, plots bevangen door gevoelens van eenzaamheid en verdriet want ze miste de Heer. En terwijl ze wandelde begon ze God te loven en te prijzen. En God beloonde Arina.

Hij leidde de vrouwen langs een grote glazen gebouw waar letters op bedrukt stonden. Toen de vrouwen dichterbij kwamen zagen ze dat de letters een citaat uit de bijbel was en merken ze op dat achter de grote ramen de vlag van het Leger des Heils hing. Salvation Army was de naam die erop stond. Arina wist dat ze naar binnen moest en aarzelde niet. Petra volgde haar. Er waren twee ingangen. Voorbij de eerste ingang was aan de rechter kant een trap naar beneden. Een bord vertelde dat de weg langs de trap naar een eetgelegenheid leidde. Arina negeerde de trap en duwde de deur van de tweede ingang.

Zo geschiedde het dat de twee vrouwen een gesprek hadden met een man in uniform die ze enthousiast rondleidde in het hoofdkantoor van het Leger des Heils in Londen. Hij liet ze zien waar de diensten gehouden werden en vertelde over het ontstaan van het grote glazen nieuwe gebouw. Want het was neergezet door de gift van een weldoener die de kosten alvast betaald had voor de eerste honderd jaren. De eetgelegenheid bij de ingang was eveneens van het Leger des Heils en was bedoeld om goedkope maaltijden aan te bieden want de stad was vol dure tavernes. Er was een hoek waar boeken van het Leger des Heils verkocht werden. Arina en Petra kochten er een paar. Een heilsoldaat was beschikbaar in de eetgelegenheid om een praatje te maken als men er behoefte aan had. De vrouwen spraken even met hem. Toen de vrouwen daarna hun weg naar St paul’s Cathedraal vervolgden, was Arina weer blij gestemd want ze had door de onverwachte ontmoeting, een knipoog van God gekregen.

© Een Blij Mens

Foto: http://www.flickr.com/photos/aamcrana/

Tags: , , ,

4 comments

  1. Aleid van Vliet
  2. Aleid van Vliet

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Leave a Reply