Fait maison

okt
2013
06

posted by on Columns

No comments

 

IMG_20131006_155327 (640x480) (2)

Zaterdag 27 juli                
De bramen aan de struik langs de muur zijn, op een enkele vroege paarse na, nog rood. Daarnaast staat een wijnrank. Met aan zijn uitgestrekte takken, een tros. Pas in september zullen het zware trossen zijn, klaar zijn voor de oogst.
De tuin heeft de vorm van de letter U. Met een twee meter hoge heg omheen en een grasveld. Bij het huis is een terras waar een bessenstruik en aardbeienplantjes staan. Helaas is het seizoen voor deze vruchten voorbij. Het mag de pret niet drukken. Dit is de plek waar wij de komende weken onze vakantie gaan doorbrengen. Het huis bevalt me zeker. Vier slaapkamers en een goede douche. De keuken is ruim en naar mijn smaak. Van alle gemakken voorzien. En onze auto kan ook gewoon voor de deur blijven staan. Wat een heerlijke plek!

Donderdag 8 augustus
Wij hebben de afgelopen week schandelijk gezondigd: croissants, stokbrood, allerlei soorten kazen en quiche Lorraine “fait maison”, crêpes, frietjes en brioche. Op recept van het huis dus
Het is een warme avond en ik heb nog geen zin om mijn lange broek aan te trekken hoewel ik de muggen om me heen al een tijdje hoor zoemen. Een geur van smeulende kolen, vlees en kruiden hangt nog in de lucht en in onze kleding. Er is nog een restje appelcider in mijn glas. Vannacht zouden wij vallende sterren kunnen zien. Naast mij heeft mijn man de rugleuning van zijn tuinstoel op de verste stand gezet. Hij ligt meer dan hij zit.
“Daar was er één!” roept hij. Ja, ik zag het ook. Een lichtstreepje. Ik kijk naar zijn profiel en denkt terug aan onze wandeling van gisteren. Wij gingen een dagje naar zee. Langs het water en hand in hand hebben wij gewandeld. Op blote voeten en met onze broeken opgerold tot aan de knieën. Even voelde ik me weer 17. Wat ben ik nog verliefd!
Ik kom al aardig door de boeken en tijdschriften heen die ik bewaard heb voor deze vakantie.
‘s Morgens is de terras in de schaduw. Van het ontbijt tot de lunch is dit onze vaste plek. Wij hebben ook wifi waardoor mijn wederhelft zich prima vermaakt als ik aan het lezen ben. Op internet zoekt hij uit wat wij ’s middags gaan doen.

Zondag 18 augustus
Het is de laatste avond van onze vakantie. Wij zitten op een bankje aan de haven en kijken naar de boten die nog zo laat het stadje aan doen.  Aan het aantal groene en rode lichten in de verte, zien wij dat er vanavond veel gevaren wordt. Wij hebben net een wandeling van twee uren achter de rug. De winkelstraten, de strandboulevard, de –in de avonduren- zo rustige woonwijken, en nu de haven, wij wilden het nog een laatste keer in een vakantie stemming aan doen.
Wat hebben wij het fijn gehad! Toegegeven het mooie weer heeft hieraan bijgedragen. En wat de Franse sfeer en koken betreft, ben ik een natuur talent. Aangezien ik in Parijs geboren en opgegroeid ben. Wij wonen nu in een pittoresk stadje aan het IJsselmeer. Onze huis en onze tuin bleken dit jaar de ideale vakantie bestemming te zijn.

©Een Blij Mens

 

Foto: Catherine Kalma

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply