Bedankt voor brood, melk en sla

apr
2013
12

posted by on Columns

2 comments

Notitieblok_EBM

Het begon in de supermarkt. De caissière vroeg of ze in onze boodschappen tas mocht kijken. Op zich niets bijzonders. Helaas zal er regelmatig gestolen worden, waardoor men zich gedwongen ziet deze maatregelen te nemen. Maar de toon, en de manier waarop! Er werd aan onze winkelwagen getrokken en tegen ons gesproken alsof wij bij voorbaat al misdadigers waren. Dit was al genoeg om mijn man in de stemming te brengen. :-(
Blaffen kan hij helaas ook! Ik bracht de gemoederen tot rust en wij vertrokken, niet zonder de vriendelijk geworden caissière een fijne dag verder, te wensen.
Wij stapten de auto in voor een rit naar het volgende winkelcentrum. Net uit de stad, op een 80 km weg, werd ik “geduwd” door een dame in een Ford. U kent het: plakken. In mijn spiegel zag ik naast haar, op de passagiersstoel, de bovenkant van een kinderhoofdje. Ik verminderde mijn snelheid naar 75 km per uur. Doorgetrokken streep.
Hier heb ik me wellicht niet als een goed christen gedragen maar ik dacht: ben je nou helemaal gek geworden, moeder????
Aangekomen bij het winkelcentrum, was het een chaos op de parkeerplaats: Een chauffeuse die tegen de stroom in reed, maakte ruzie met een tegenligger.
In de laatste winkel die wij bezochten was de vrouw achter ons wel heel ongeduldig. Al voor wij goed en wel onze artikelen op de band hadden gezet, werden haar artikelen vlak achter de onze met een klap neergezet en werden wij net niet met haar lichaam naar voren geduwd. Sorry hoor! Maar wat is dit allemaal voor een gedrag?
Wat een ongeduld en onrust! Wij wisten niet hoe hard wij onze voordeur achter ons dicht moesten trekken toen wij thuis kwamen. Wat een rust!
Mensen, ontspan! Het leven is te kort om te racen, te kort om ongeduldig en onvriendelijk te zijn!
Tegenwoordig, en dat tegenwoordig van mij is al een aantal jaren, maak ik er een sport van om mensen vóór mij te laten gaan bij de kassa van de supermarkt. Ik neem afscheid van de caissière met een “goedendag en werk ’ze!“ als ik betaald heb. Dan word ik beloond met een verraste blik en een glimlach.
Een “vrouw” in het verkeer zijn is ook niet moeilijk. Of iemand een compliment geven en je collega een lift.
Zo mocht ik de afgelopen week een leuk presentje uitdelen! Ik kocht bij HEE Goodies een aantal leuke notitieblokjes. Een nieuw product. In deze tijd van crisis (zou dat de reden zijn dat mensen chagrijnig zijn?) is het misschien een idee om je zegeningen te tellen zoals dat vroeger heette.
Het is een notitieblokje waarop je kan opschrijven waar je dankbaar voor bent. Er is vast genoeg. Dank u voor het mooie weer. Mijn auto/fiets die het weer doet. Mijn kinderen. Een dak boven mijn hoofd. De bloemen in mijn tuin.
Mijn oudste dochter gaf aan: je kan er ook je boodschappen op schrijven. Dank u voor: Brood, melk, sla.
Een kennis nam het mee naar de kerk en schreef erop waar ze voor wilde bidden. Is dat even geloof? Niet vragen maar danken alvast.
Ik ga een stapeltje van deze blokjes in mijn auto leggen denk ik, en meenemen als ik boodschappen doe. Genoeg mensen aan wie ik ze kan uitdelen dacht ik zo.

© Een Blij Mens

Dit notitieblok is verkrijgbaar bij http://www.heegoodies.nl/
Foto: Joas Folkertsma

Tags: , , , ,

2 comments

  1. Wendy Born
  2. Richard Ruiter

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Leave a Reply